Compta fins a tres i...

14 marzo 2011

2 d'abril, proper mercat d'intercanvi de cornella

 MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ
 DISSABTE 2 D'abril de 10 a 14 hores a la plaça de l'església de Cornellà

Preu: Gratuït
Per reservar taules:
Per mail: info@lafraguaweb.org   amb l'assumpte mercat d'intercanvi, deixant el teu telèfon.
Per telèfon: 93 517 12 52 o al 647 50 36 41
Al local social de la fragua: c/Vistalegre 40, Cornellà

TORNA EL MERCATS D'INTERCANVI!!
EL DISSABTE 2 d'abril US ESPEREM A TOTS

Pots intercanviar qualsevol cosa sense diners!!!!

Davant de la gran quantitat de productes en bon estat que tots tenim guardats, amagats i avorrits als armaris, l'ajuntament de Cornellà vol potenciar l'intercanvi de productes usats com a mitjà per a reduir els residus, afavorir la re utilització i reflexionar sobre el consum responsable; creant un espai cívic i de convivència.

QUÈ ES EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ?
El mercat d'intercanvi vol ser un espai cívic i obert a tothom, on es tracta d'intercanviar objectes en bon estat, que tenim per casa o estem pensant llençar i poden ser útils per altres persones, alhora que podem trobar quelcom útil per nosaltres.És un espai on els diners no tenen cap valor, donat que participar-hi és totalment gratuït i els objectes només es poden intercanviar per altres objectes, no per diners.

COM FUNCIONA EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ?
Existeixen dues maneres de participar-hi:
- Reservant les taules que l'ajuntament posarà a disposició de tot
s els ciutadans/es, de manera gratuïta, per tal de mostrar els objectes que es volen intercanviar. Les taules poden ser reservades per persones o entitats.
- Visitant el mercat amb els objectes que es faran servir per intercanviar.


QUÈ PODEM INTERCANVIAR?
Objectes vells o nous d'utilitat que ja no ens són necessaris, dels quals  volem despendre'ns, i intercanvia'ls: llibres i contes, música, pel·lícules i Dvd, electrodomèstics, roba i complements, mobles , eines, objectes de la llar, bijuteria, jocs i joguines, material informàtic, plantes, material d'escriptori i/o despatx, objectes i roba de nadó...i tot allò que creguis intercanviable.

EXEMPLES D'INTERCANVI
1.- La Maria fa temps que busca un casc de motocicleta, se'n va al mercat d'intercanvi amb dos objectes que ella ja no fa servir: una tetera i una jaqueta. Buscant troba la parada d'en Pere, que té un casc en bon estat. En Pere li pregunta a la Maria què li sembla canviar el casc per aquests dos objectes. La Maria accepta el canvi.
2.-En Joan busca canviar un Cd per un diccionari. La Maria té una parada on exposa una cafetera, però l'interessa el Cd d'en Joan. En el mateix moment, en Pol s'acosta a la parada de la Maria amb un diccionari, d'aquesta manera fan un intercanvi a tres.


INTERCANVIAR OBJECTES SENSE DINERS
Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, que aporta molts beneficis ambientals, econòmics i socials.
Amb aquesta iniciativa, Cornellà fa la seva aportació a la creixent oferta de mercats d'intercanvi presencials que estan aflorant a Catalunya durant els darrers anys i que aposten per una nova cultura de la re utilització i el reciclatge.


ANIMACIÓ I JOCS PER ELS MÉS PETITS
Des de les 10:30, els més petits podran gaudir de jocs organitzats per monitors. Els llocs estan pensats per, a la vegada que divertir, sensibilitzar a els més petits sobre qüestions ecològiques. Durant el matí hi hauran animacions amb xanquers

No hay comentarios:

Publicar un comentario