Compta fins a tres i...

05 mayo 2011

Concentracion dia 9

Caminen tots junts contra les retallades dins de les nostres ESCOLES
per un ensenyament public de calitat.

Ens volem trobar tots i totes, famílies i professorat el proper dilluns 9 de maig a les 17'30 davant de l'ajuntament per fer entrega d'una carta demanant que  recolzi les nostres demandes i ho comuniqui a la Conselleria d'ensenyament. També es prepara una gran manifestació el matí del 14 de maig a Barcelona.


El Departament d'Ensenyament ha imposat fortes retallades a l'ensenyament públic:
* Fre absolut a noves construccions escolars, mentre continuen aules en més de mil barracons i el nombre d'alumnes segueix creixent. Aquesta situació provoca massificar les aules.
* Forta reducció dels diners de funcionament d'escoles i instituts. Amb la reducció del 25% d'aquest any, els centres han vist com en tres perdien quasi el 50% del poder de compra amb la disjuntiva en els instituts de no poder neteja, llum o aigua, o en els centres de primària entre reduir les activitats en el centre o pujar quotes de materials.
* Retallada de plantilles. Ara s'anuncia que escolaritzaran en el proper curs més de 15.000 nous alumnes a la pública amb menys professorat del que tenim el curs que s'acaba,amb la conseqüent pèrdua de qualitat d'ensenyament i de llocs de treball.

És per aquests motius en que es retalla a l'escola pública mentre es continuen ampliant concerts educatius (el darrer una nova línia finançada amb diners públics a l'escola d'elit i de l'OPUS Xaloc) el que ens fa entendre que no n'hi ha per la pública, sí n'hi ha per altres coses.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario